DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
aktualizováno: 08.05.2024 09:21:12 

Má víra - domov mé duše

» Liturgie dnes »

Vítejte v domově mého srdce, v domově pro všechny smutné, bolavé, boudící a hledající duše.
 

Liturgie 8. 5. 2024, středa 6. velikonočního týdne.
Slavíme Státní a svátek Panny Marie, Prostřednice všech milostí.
K rozjímání: » Panna Maria, Prostřednice všech milostí - Světci »,
nebo » Panna Maria, Prostřednice všech milostí - Proglas. »

Myšlenky na středu 8. 5. 2024:

 Neexistují žádní supermuži ani superženy. Otázka tedy nezní, zda všechno zvládneš sám, ale jak brzy si uvědomíš, že to nezvládneš. Filantrop Andrew Carnegie prohlásil: „Až si uvědomíš, že ostatní lidé ti mohou pomoct odvést lepší práci, než bys dokázal sám, bude to velký krok ve tvém rozvoji.“ ... (Slovo pro každý den)
 Ve chvílích trápení, neštěstí, či nečekané katastrofy mohu naříkat nad svým osudem, nebo se zamyslet nad otázkou „proč?“ Bůh je totiž i v našem životě tvůrcem všeho a takové zamyšlení je pak okamžikem vykročení správným směrem tam, kam nás chce vést. ... (helza)
 Filozoficky zaměření posluchači Pavlova slova nepřijímají. Nejsem jim podobný? Jaký rozdíl oproti prostému žalářníkovi ze včerejšího příběhu! ... (Komentář: Sk 17,15.22-18,1)

 

 Slovenská liturgie dne:

1. čteni: Sk 17,15-18,1 »
Žalm: Žl 148 »
Evangelium: Jan 16,12-15 »

 
    Od zítřka, tedy od 9. května se začínáme modlit novénu Svatodušní.
_
Pomáhejme:
-----

---
Denní modlitba apoštolátu modlitby papeže Františka pro rok 2024:
___
Nebeský Otče, kladu před tebe celý dnešní den a ve spojení s tvým Synem, který ve mši svaté neustále zpřítomňuje svou oběť za záchranu světa, ti nabízím své modlitby, práce, utrpení i radosti. Duch Svatý, který vedl Ježíše, ať je i mým průvodcem a dává mi sílu svědčit o tvé lásce. Spolu s Pannou Marií, Matkou našeho Pána a Matkou církve, to vše přináším jako svou nepatrnou oběť zejména na úmysly Svatého otce a našich biskupů: Svatý Františku Xaverský, oroduj za nás! Svatá Terezie od Dítěte Ježíše, oroduj za nás!
___
Úmysly apoštolátu modlitby papeže Františka na květen 2024:
---
  Úmysl papeže - Za formaci řeholnic, řeholníků a seminaristů: Modleme se, aby řeholnice, řeholníci a seminaristé dozrávali na své cestě povolání díky lidské, pastorační, duchovní a komunitní formaci, a stávali se tak věrohodnými svědky evangelia.
  Národní úmysl - Za mistrovství světa v hokeji v Praze a Ostravě: Modleme se, aby sportovci i diváci mistrovství světa v hokeji dostali novou inspiraci v úsilí o férový přístup k životu a o harmonii duše a těla.
 
---
Bohoslužby v televizi a rozhlase:-
.