DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
aktualizováno: 23.04.2024 10:00:28 

Má víra - domov mé duše

» Liturgie dnes »

Vítejte v domově mého srdce, v domově pro všechny smutné, bolavé, boudící a hledající duše.
 

Liturgie 23. 4. 2024, úterý 4. velikonočního týdne.
Svátek slaví Vojtěch a svatý Vojtěch (svátek).

K rozjímání: » svatý Vojtěch - Světci », nebo » svatý Vojtěch - Proglas. »

Myšlenky na úterý 23. 4. 2024:

 Opravdoví přátelé spolu tráví čas jen tak pro radost. To, co děláte, nemusí být nutně důležité. Kvůli životnímu shonu bohužel zapomínáme, jaká to může být radost. ... (Slovo pro každý den)
 Přátelství s naším Bohem - Pánem, s naším Bohem – Tatínkem a Bohem učitelem je to nejkrásnější a taky nejdůležitější. Musíme si je ale chránit a zušlechťovat o to víc, že naše setkání postrádají fyzická objetí a doteky, jimiž ty mezičlověčí vzahy můžeme a asi i nejlépe umíme vyjádřovat. ... (helza)
 Pokud se někde Boží slovo odmítá, zapustí kořeny jinde. V tom spočívá jeho nezničitelnost. Nevytrácí se z našeho života radost z evangelia? Jsme schopni dialogu? ... (Komentář: Sk 13,46-49)
 
                      
 Slovenská liturgie dne:

1. čteni: Sk 11, 19-26 »
Žalm: Žl 87 »
Evangelium: Jn 10, 22-30 »

 
_
Pomáhejme:
-----
--

 

---
Denní modlitba apoštolátu modlitby papeže Františka pro rok 2024:
___
Nebeský Otče, kladu před tebe celý dnešní den a ve spojení s tvým Synem, který ve mši svaté neustále zpřítomňuje svou oběť za záchranu světa, ti nabízím své modlitby, práce, utrpení i radosti. Duch Svatý, který vedl Ježíše, ať je i mým průvodcem a dává mi sílu svědčit o tvé lásce. Spolu s Pannou Marií, Matkou našeho Pána a Matkou církve, to vše přináším jako svou nepatrnou oběť zejména na úmysly Svatého otce a našich biskupů: Svatý Františku Xaverský, oroduj za nás! Svatá Terezie od Dítěte Ježíše, oroduj za nás!
___
Úmysly apoštolátu modlitby papeže Františka na březen 2024:
---
  Úmysl papeže - Za mučedníky dneška: Modleme se, aby ti, kteří v různých částech světa pro evangelium riskují své životy, byli pro církev zdrojem odvahy a misijního zápalu.
  Národní úmysl - Za kajícníky: Modleme se, aby ti, kdo dosud odkládali svátost smíření, nalezli cestu k setkání s milosrdným Kristem.
 
---
Bohoslužby v televizi a rozhlase:-
.