Kůzle ( nebo jehně) se šťouchanými bylinkovými brambory:
Suroviny:
1 kg kůzlečího, nebo jehněčího masa
500 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
10 kuliček pepře
3 kuličky nového koření
2 bobkové listy
sůl
hladká mouka, vejce a strouhanka na obalení
olej na smažení
Suroviny na bylinkové brambory:
Postup:
Maso dobře očistíme od všech, i malých kousíčků tuku (ty dělají pach skopového masa) a doměkka uvaříme ve vodě s kořením, zeleninou s trochou soli. Maso vyndáme, necháme vychladnout a nakrájíme na plátky, které obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Na oleji usmažíme dozlatova, necháme okapat na savém ubrousku a podáváne s brambory.
Bylinkové brambory: Brambory uvaříme v osolené vodě, (já přidávám kmín, nebo raději koření Mahá, mám-li, pak celerový list a malý kousek mořské řasy Wakame) scedíme, zalijeme smetanou a převaříme. Rozšťoucháme najemno a promícháme s bylinkami. Nakonec můžeme přidat kousek másla.
« Boží hod velikonoční - obsah
‹- Zpět na obsah všech receptů
‹- Helzin svět
‹- Má víra - domov mé duše